A Pro Bono Központról


Köszöntő

A közjó szolgálatának vágyától vezérelve a PILnet The Global Network for Public Interest Law ("PILnet") magyar ügyvédekkel együttműködésben hozta létre ezt a honlapot. A probonougyved.hu kizárólagos célja az, hogy a hazai civil szervezetek és ügyvédek hatékonyabb együttműködését elősegítse.

A gyakorlatban a honlap segít az önkéntes munkát vállaló ügyvédeknek, hogy civil szervezetek jogi szükségleteit gyorsan megtalálják és ezzel egy időben segíti a civil szervezeteket is abban, hogy gyorsan és hatékonyan közölhessék jogi szükségleteiket az ügyvédekkel.

A magyar ügyvédség mindig is segítette az rászorulókat jogi szükségleteinek megoldásában ld. „...De a kényszeren túl is ingyenesen gondozza a magyar ügyvédség a szegények ügyeit. Részint jogvédő egyesületek keretében, részint önállóan, egyéni alapon…(1929)”. *

Amennyiben Ön ügyvéd, vagy egy civil szervezet képviselője és szeretne részt venni kezdeményezésünkben, kérjük regisztráljon honlapunkon! A PILnet munkatársai szeretnék kifejezni köszönetüket azon ügyvédeknek, akik a kezdetektől támogatásukkal és bátorításukkal segítették és ösztönözték ennek a honlapnak a létrejöttét!

* Dr. Oppler Emil: Az ügyvédkedés művészete, Budapest, Grill Károly Könyvkiadóvállalata, 1929.

 

További információért töltse le az alábbi dokumentumokat:

Információ leendő Pro Bono Ügyvédeknek

Információ segítséget kérő Civil Szervezeteknek

Szórólap Civil Szervezeteknek

Szórólap Ügyvédeknek